INTERVJU MED STEINAR BØRMER

Steinar Børmer musiker kontrabass Timani Oslo-filharmonien

INTERVJU MED STEINAR BØRMER

Om Steinar Børmer

Steinar er kontrabassist i Oslo-filharmonien og har tidligere jobbet i Harmonien i Bergen. Han underviser Timani i inn-og utland i tillegg til å være med å utdanne Timanilærere. Han er også Tina Margareta Nilssens ektemann, og sammen driver de Timaniakademiet i sin egen stue!

Intervju med musikere som har fordypet seg i Timani over en periode.

Tina: Hvorfor begynte du med Timani og hva har Timani gitt deg?

Steinar: Jeg ble nysgjerrig da jeg ble kjent med deg, jeg hadde hatt vondt i lengre tid og fant ingen svar på problemet. Dessuten skulle jeg prøvespille til Oslo-Filharmonien og du hjalp meg. Jeg hadde en kjempebra oppkjøring og fikk jobben! Timani har gjort meg til en bedre instrumentalist, jeg har mye større kontroll over teknikken, vet hvor jeg skal hente kraft og stabilitet, og dermed er jeg blitt en bedre musiker. Jeg har heller ikke smerter lenger.

Tina: Denne høsten startet du på Timaniutdannelsen, vil du si litt om hva det har gitt deg?

Steinar: Det er en veldig god utdanning! Vi lærer veldig mye om hvordan kroppen kan fungere optimalt, og hvordan vi kan undervise dette til andre. Det er en fantastisk gjeng som tar utdanningen, alle vokser veldig mye på det.

Tina: Hvilken betydning har din daglige meditasjonspraksis for deg?

Steinar: Ascension meditasjon har gitt meg en direkte opplevelse av fred, tilstedeværelse og rom til å være meg selv, masse glede og lærdom. Jeg har vokst mye. Jeg har sett at tankene om hvem jeg er, hva jeg kan (og ikke kan!), og hvordan verden rundt meg er, ikke er sanne. De er bare tanker, med Ascension kom verktøyet som helt naturlig ga meg frihet fra hva enn tankene måtte mene!

Tina: Har du noen drømmer og visjoner rundt fysisk og psykisk mestring som musiker?

Steinar: For min egen del vil jeg nå enda lenger på instrumentet. Jeg utvikler meg stadig, og vet at kroppen min fortsatt har mye potensiale å hente. Så drømmer jeg om en musikerverden der alle skjønner hvilken betydning kroppsbruk har, og alle er interessert i vekst uansett hvor langt de er kommet. Psykisk har vi musikere knapt begynt, det er jo veldig lite snakk om hvordan man håndterer nerver og livet som musiker. På Timani jobber vi med dette også, blant annet gjennom å spille i flyt/nuet, som er den samme enkle, frie tilstanden som Ascension tar oss til.

Tina: Hva har vært din viktigste lærdom hittil i din karriere?

Steinar: At jeg alltid kan utvikle meg, og at det aldri er for sent!

Tina: Hva vil du si som inspirasjon til musiker-Norge?

Steinar: Hvis du føler at du ikke får utnyttet potensialet ditt, se hva Timani kan gi deg. Fysisk bevisstgjøring kan hjelpe deg videre, enten du har tekniske hindringer, smerter eller bare vil bli god fortere. Det er verdt det!