Presisjon og detaljer

fiolinist stine rem rem aarønes

Presisjon og detaljer

Jeg begynte å spille fiolin da jeg var 5 år, og det viste seg tidlig at jeg hadde lett for å spille. Mange kalte meg et naturtalent. Jeg elsket å spille fiolin, og jeg hadde det fantastisk når jeg bare kunne gå for meg selv og spille. Dette var mitt fristed. Da jeg i nesten 25 år hadde spilt fiolin på denne måten ble det tydelig at noe mer måtte skje. Jeg husker at jeg kviet meg for å gå inn i detaljer under studiene på Norges Musikkhøgskole. Jeg så senere at det å flyte på talentet uten å gå inn i detaljene ikke tok meg videre. Det hindret meg fra å fortsette å utvikle meg, både som menneske og musiker.

Det å tørre å kreve mer presisjon av meg selv, tørre å se på flere detaljer både med Timani og ellers, har gjort at jeg nå har endret meg som musiker og menneske. Jeg vil si at jeg er nærmere drømmen om å være en fantastisk musiker. Jeg hadde aldri trodd at det å gå så dypt inn i materien, som det bokstavelig talt er å integrere Timani, skulle være så gøy! Det er som at jo flere detaljer jeg ser og utforsker, jo gøyere er det. En ting er at jeg vokser som musiker, men en annen ting er at jeg føler at jeg spiller fiolin på en bevisst, mye mer konkret, planlagt, og konsekvent måte.

Når dette er fundamentet, er det så mye enklere å være fri når jeg spiller.